Luokkaretkellä Heurekassa

Torstaina 9. helmikuuta koitti pitkään odotettu Loimun opiskelijoiden luokkaretki tiedekeskus Heurekaan. Retkestä oli puhuttu jo ennen koronaviruspandemiaa, jonka lopulta väistyessä retki voitiin järjestää turvallisin mielin. Retkeä varten oli perustettu toimikunta, joka koostui turkulaisista ja viikkiläisistä Loimun opiskelija-aktiiveista.

Retki alkoi aamupäivän luentojen jälkeen, kun turkulaiset hyppäsivät retkibussiin Tuomiokirkon kupeesta. Myös viikkiläiset kokoontuivat ensiksi kampuksella ja lähtivät yhdessä samalla bussilla kohti Vantaan Tikkurilaa ja Heurekaa. Viikkiläiset olivatkin jo vastassa, kun turkulaiset vyöryivät sankoin joukoin iloisen puheensorinan saattelemana kohti Heurekan pääovea. “Onko turkulaisia noin paljon!” kuultiin erään viikkiläisen ihmettelevän ääneen.

Turkulaiset hyppäsivät retkibussin kyytiin Tuomiokirkon kupeesta.

Alun ujostelu kaikkosi nopeasti, kun retkitoimikunta esitteli itsensä ja päästiin leikkimään tutustumisleikkejä. Osallistujat jaettiin ryhmiin eläinkuvakorttien avulla. Leikkien myötä opittiin paitsi uuden ryhmän jäsenten nimet, myös mitä alaa muut opiskelevat ja mitä yhteistä sekä erilaista kaikilla ryhmän jäsenillä on. Ulkona puhalsi hyinen helmikuinen tuuli ja leikkien loputtua retkeläiset ryntäsivät kiireen vilkkaa sisälle Heurekaan lämmittelemään. 

Seuraavaksi olikin evästauon aika. Evästely olikin yksi retken kohokohdista, sillä se toi mieleen nostalgisia muistoja peruskoulun luokkaretkistä. Eväspusseista löytyi tuttuun tapaan täytetty sämpylä, pillimehu sekä hedelmä. 

Kunnon retkeen kuuluu aina myös evästauko. Heurekassa ensimmäisenä suunnattiinkin
taukotilaan, jossa osallistujille jaettiin eväspussit.

Eväiden syönnin jälkeen loppuaika oli varattu Heurekan kiertelylle ja nähtäväähän riitti. Näyttelyissä osallistujat pääsivät ihmettelemään leikin voimaa sekä oppimaan katastrofeilta suojautumista. Lisäksi Heurekan pysyvät näyttelyt tarjosivat hämmästeltävää. Myös planetaarioesitykseen sai halutessaan osallistua. Illan aikana oli hauskaa törmätä muihin retkeläisiin näyttelyiden keskellä. Myös Heureka Shopista tarttui mukaan kaikkea jännittävää ja hauskaa kotiin viemiseksi. 

Turkulaiset ja Viikkiläiset tutustuivat toisiinsa Heurekan pihalla yhteisten leikkien merkeissä.

Päivän päätteeksi kokoonnuttiin vielä kerran Heurekan aulaan ja otettiin koko retkiporukasta yhteiskuva. Lopuksi vilkutettiin toiselle kampukselle hyvästit ja lähdettiin matkaamaan kohti koteja.

Paluumatkalla turkulaiset pysähtyivät nappaamaan vielä hieman iltapalaa. Kaikille jaettiin vegaaniset hampurilaisateriat, ja taas matka jatkui iloisin mielin. Perillä Turussa oltiin myöhään illalla. Väsyneet mutta iloiset retkeläiset lähtivät toisilleen heippoja huudellen kukin omiin suuntiinsa. Retki tuntui kokonaisuudessaan hyvinkin onnistuneelta ja osallistujilta saatiin positiivista palautetta. Kuka tietää, ehkä tällaiselle retkelle voisi lähteä toistekin? 

Heurekassa otettiin yhdessä ryhmäkuva ennen kotiin suuntaamista.

Retkitoimikunta ja artikkelin kirjoittajat Alisa Varjonen, Linnea Frisk, Taija Marttila, Aino Pahkala, Hanna-Leena Simola, Inka Ronkainen ja Milla Torppa.

Kiitos myös retken apukäsille: Kirsi Pääkkönen, Maisa Pikkarainen ja Jere Kallio.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)