Maksuton Kesäduunari-info auttaa jälleen kesätyöntekijöitä

Maksuton Kesäduunari-info tarjoaa neuvontaa ja vastauksia nuorten ja heidän vanhempiensa sekä työnantajien kysymyksiin. Monille nuorille kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään ja kokemukset saattavat pitkällä tähtäimellä määrittää nuoren näkemystä työelämästä.

Tämän vuoden Kesäduunarineuvoja Hanna-Marilla Zidan on työoikeuteen suuntautunut oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopistosta. Zidan odottaa kesän aikana pääsevänsä konkreettisesti auttamaan nuoria kesätyöntekijöitä ja selvittämään työoikeudellisia kysymyksiä.

– On todella tärkeää, että on tällainen maksuton kaikille avoin palvelu, jonka kautta voi lähteä selvittämään kesätöissä mietityttäviä asioita. Kesätyöntekijöiden, varsinkaan nuorten, ei tarvitse jäädä yksin heitä askarruttavien kesätöihin liittyvien asioiden kanssa, Zidan sanoo.

Joka vuosi kysytään paljon palkka- ja työaika-asioista, koeajasta ja työtodistuksesta. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti. 

Kesäduunarineuvojan tavoittaa maanantaista perjantaihin kello 9–15 

  • puhelimitse  0800 179 279 
  • WhatsAppissa 040 747 1571. 

Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake Kesäduunari-infon sivuilla. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömänä. Kesäduunari-info palvelee elokuun loppuun asti. Puhelu on soittajalle maksuton.

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen, maksuton Kesäduunari-info on tarjonnut neuvontaa ja vastauksia jo 17 vuotta. 

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)