Numero 3/2022

Lehden etusivulle
2.6.2022 Nyt

Ympäristökysymykset nousivat marginaalista keskiöön

Ympäristöpolitiikasta on Ukrainan sodan seurauksena tullut myös turvallisuuspolitiikkaa. Asiat, joista ympäristötieteilijät ovat puhuneet kymmeniä vuosia, ovat samalla nousseet marginaalista politiikan keskiöön, arvioi ympäristöministeri Emma Kari, itsekin ympäristötieteilijä.

2.6.2022 Loimua

Loimun juhlatulet ovat syttyneet

Loimulaisuus yhdistää jäsenkuntaa. Juhlatulille on saapunut niin rivijäseniä, opiskelijoita, eläkeläisiä, Loimun edeltäjäliittojen aikaisia aktiiveja kuin nykyisiä luottamustoimisia loimulaisia.

2.6.2022 Nyt

Meriviljelyyn kehitellään uusia keinoja

Levien viljelyyn valtamerissä kehitellään uusia keinoja. Levästä ei silti odoteta perusruokaa maailman kasvavalle väestölle, lautasella se on pitkälti ravintolisää.

2.6.2022 Työelämä

Matemaatikko tutkii riskejä

Vesa Piilola juoksi opiskeluaikanaan hirmumyrskyssä kokeakseen, millaista se on. Nyt riskienhallintapäällikkönä työskentelevä pienen lapsen isä minimoi ei-toivotut riskit, eikä syöksy keskelle taifuunia.

2.6.2022 Nyt

Vuosi 2021 paketissa

Loimun toimintakertomus 2021 pähkinänkuoressa - lue tästä, mitä kaikkea olemme yhdessä saaneet aikaan!

2.6.2022 Nyt

Leväviljely Itämerellä

Kasvibiologian post doc -tutkija Moona Rahikainen on osallistunut EU:n rahoittamaan GRASS -hankkeeseen, jossa tutkittiin levien kestävää kasvattamista Itämeren alueella.

Hiilensidontaa metsissä, soilla ja tehtailla

IPCC:n uudessa raportissa painotetaan teknisten ja teollisten hiilinielujen merkitystä.

2.6.2022 Nyt

Kolumni: Varmuutta

Kriisiaikoina, kuten meitä kohdanneen korona-pandemian tai Eurooppaa kohdanneen sodan aikana, huoltovarmuus on ensiarvoisen tärkeää. Huoltovarmuustyön tavoitteissa ja keinojen valinnassa on otettava huomioon Suomen erityispiirteet.

2.6.2022

Kolumni: Vihreä siirtymä tarvitsee TKI-investointeja

Loimun jäsenistä merkittävä osa työskentelee tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI) liittyvissä tehtävissä eri sektoreilla ja toimialoilla. Loimulaisen vaikuttamistyön ytimessä ovatkin TKI-investointeihin liittyvät teemat.

2.6.2022 Nyt

Syksy 2022

Syksyn 2022 koulutustilaisuudet jäsenille.

2.6.2022 Valokeila

Missä talteenotto kannattaa?

Biojalostamoissa, joissa biogeenisestä hiilestä tehdään biopolttoaineita, talteenotto on kustannustehokkaimmillaan siellä syntyvien hyödynnettävien hiilidioksidivirtojen takia.