Loimun juhlatulet ovat syttyneet

Loimu täytti 5 vuotta ja tulee lähelle paikallisissa jäsentilaisuuksissa, kampuksilla, jäsenyhdistysten tilaisuuksissa, sidosryhmätilaisuuksissa ja monin muin tavoin. Juhlavuoden aluekiertue käynnistyi Joensuusta 5.4. ja viisivuotiaasta Loimua juhlistettiinkin iloisessa hengessä noin kolmenkymmenen jäsenen voimin.

Joensuun juhlatulilla oli aistittavissa kuplivaa intoa kollegoiden ja liittokavereiden tapaamisen johdosta. ”Ihanaa päästä näkemään livenä!” kajahteli useamman juhlijan huulilta, kun lumituiskun kastelemia takkeja riisuttiin naulakkoon. 

Juhlatulilla nautitaan seurustelun ohessa myös pientä iltapalaa. Joensuussa tarjolla oli salaattia, patonkia ja viiniä. 

Tilaisuus alkoi Loimun ajankohtaisilla kuulumisilla ja toimiston tervehdyksillä. Ilta jatkui vapaamuotoisesti iltapalan, jutustelun ja ständeihin tutustumisen merkeissä. Juhlatulilla voikin tutustua loimulaisiin jäsenyhdistyksiin, kysellä Danske Bankilta ja Turvalta jäseneduista – tai ideoida vaikka kokonaan uuden jäsenyhdistyksen perustamista. Joensuussa jäsenyhdistyksistä esittäytyivät Teollisuuden metsänhoitajat ja Ympäristöterveyden Loimu.

Juhlavuoden tilaisuuksissa pääsee tapaamaan vanhoja liittotuttuja sekä tutustumaan muihin loimulaisiin. Verkostoituminen on ollut vilkasta.

Juhlatulet syttyivät heti Joensuun jälkeen 6.4. Kuopiossa, jonne saapui nelisenkymmentä jäsentä nauttimaan juhlatunnelmasta. Jäsenyhdistyksistä esittäytyi Loimu Pohjois-Savo. 

Tunnelmat Joensuun juhlatulilla olivat kepeät ja keskusteltavaa riitti, kun pitkästä aikaa päästiin tapaamaan kasvokkain. Mika Pajari (vas.) iloitsi sekä muiden loimulaisten että toimiston väen tapaamisesta. 

Myös Tampereen juhlatulille 11.4. ja Jyväskylään 20.4. saapui reilu kolmekymmentä jäsentä juhlistamaan ensimmäistä viittä vuotta. Tampereella toimintaansa esittelivät Hämeen metsänhoitajat ja Ympäristöterveyden Loimu, Jyväskylässä Keski-Suomen metsänhoitajat ja Ympäristöterveyden Loimu. 

Aino Heikura (oik.) keskusteli työelämälähtöisen täydennyskoulutuksen merkityksestä osaamisen kehittämisessä Loimun koulutus- ja elinkeinopoliittisen asiantuntijan Aaro Riitakorven kanssa. Taustalla opiskelijajäsenhankinnan koordinaattori Henri Forssten. 

Loimulaisuus yhdistää jäsenkuntaa. Juhlatulille on saapunut niin rivijäseniä, opiskelijoita, eläkeläisiä, Loimun edeltäjäliittojen aikaisia aktiiveja kuin nykyisiä luottamustoimisia loimulaisia. Loppuillasta puheensorina on ollut jo korvia huumaava. Keskusteluja on käyty muun muassa edunvalvonnasta, urapalveluiden hyödyntämisestä sekä tietenkin aiempien liittotapahtumien muisteluista. Uusia tuttuja on löytynyt varmasti jokaiselle juhlijalle, niin vilkasta verkostoituminen on ollut. 

Kuulumisten ja iltapalan ohella juhlatulilla on varattu aikaa seurusteluun ja verkostoitumiseen. Ympäristöterveyden Loimu ry:n puheenjohtaja Asta Ekman (kesk.) kertomassa yhdistystoiminnasta Joensuun kampuspromoottori Roope Tolvaselle (selin oikealla).
Joensuun juhlatulilla jäsenyhdistyksistä esittäytyivät Teollisuuden metsänhoitajat ry ja Ympäristöterveyden Loimu ry. Jäsenyhdistykset kertoivat toiminnastaan ja kiinnostuneet saivat liittyä jäseneksi. Timo Rauhansalo esittelemässä Teollisuuden metsänhoitajat ry:tä yhdistyskollegansa kanssa. 
Jäsenetukumppanit Danske Bank ja Turva olivat mukana Joensuun juhlatulilla. Turvan pisteellä arvottiin tyylikäs vaahtosammutin, mikä toi jännitystä ja iloa iltaan. Kuvassa iloitsevat toimistolta toiminnanjohtaja Mikko Salo (keskellä takana), järjestöpäällikkö Johanna Hristov (toinen oikealta) ja jäsenkokemusvastaava Elli Suonpää (oikealla).
Koulutus- ja elinkeinopoliittinen asiantuntija Aaro Riitakorpi kertoo Loimun vaikuttamistyöstä valoisamman tulevaisuuden eteen. 

Tunnelmia juhlatulilta

Anna Jolkkonen

Metsänhoidon esimies, Metsähallitus

– Juhlatunnelmat ovat erittäin hyvät! Tulin uteliaana katsomaan näkyykö vanhoja tuttuja, kun sen verran historiaa itsellänikin on – ja kyllähän niitä löytyi! Joensuu tietenkin yhdistää ihmisiä, mutta ihanaa nähdä myös oman alan tuttuja. Oikeastaan yllätyin, että eikö siitä ole kuin vasta viisi vuotta, kun tuntuu että yhdistymisestä olisi jo ikuisuus – ja toisaalta tuntuu, että joko viisi vuotta on kulunut. Odotan innolla myös syksyä, sillä tarkoituksenani olisi osallistua myös Helsingin juhlatilaisuuteen marraskuussa. 

– Loimulaisuus merkitsee minulle oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa; sitä että seisotaan yhdessä saman asian äärellä. Toistaiseksi olen ollut onnellinen siitä, etten ole joutunut hyödyntämään liian aktiivisesti Loimun palveluita. Tiedän kuitenkin, että saan avun, jos haasteita tulee. Ilolla olen jäsen!

Timo Rauhansalo

Katkonta- ja laatuasiantuntija, Stora Enso Forest Finland

– Olen iloinen, että pääsin paikalle edustamaan jäsenyhdistystämme Teollisuuden metsänhoitajat ry:tä ja sain vielä kaverinkin täältä Pohjois-Karjalasta mukaan. Todella mukavaa nähdä muita loimulaisia ja juhlia fyysisesti paikan päällä! 

– Minusta liittoon kuuluminen on ihan automaattinen asia. Olen liittynyt Metsänhoitajaliittoon jo heti opiskeluaikana ja nyt luonnollisesti olen loimulainen. Loimu tekee tärkeää työtä ja jäsenmaksu saa runsaasti vastinetta.

Toivon, että ihmiset innostuvat lähtemään juhlimaan – ellei näihin aluetilaisuuksiin, niin sitten sinne syksyn juhlaan. Itselläni se on jo kalenterissa. 

Loimun juhlatulet 2022

Loimun juhlatulet syttyvät tänä vuonna vielä Turussa, Rovaniemellä ja Oulussa. Katso lisää juhlavuoden omalta verkkosivulta loimu.fi/juhlavuosi ja ilmoittaudu samalla sinulle sopivimpaan juhlavuoden jäsentilaisuuteen – olet lämpimästi tervetullut mukaan! Juhlavuoden muut tilaisuudet löydät myös verkkosivujen tapahtuma- ja koulutuskalenterista hakusanalla juhlavuosi.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)