Mentorointi selkeyttää uravaihtoehtoja

Loimun mentorointiohjelma auttaa tutustumaan uravaihtoehtoihin ja rakentamaan ammatillista verkostoa.

Työelämään siirtymisen tukena voi hyödyntää mentorointia – kollegiaalista luottamuksellista suhdetta, jossa voi pohtia ääneen työelämässä mietityttäviä asioita. Mentorointiin hakeutuvat odottavat tyypillisesti selvyyttä tulevaisuuteen tai tiettyyn työnkuvaan tutustumista. Usein odotuksena on, että mentoroinnissa puhutaan osaamisesta ja sen profiloinnista, miten päästä tietyn tyyppisiin tehtäviin tai parannetaan vinkein oman alan työnhakutaitoja. Mentoroinnin myötä myös ammatillinen verkosto kasvaa.

Noin vuoden mittainen mentorointi voidaan nähdä omana kehittymisprosessina, jossa avartuvat sekä aktorin että mentorin ajatusmaailma ja näkökulmat. Mentori koetaan myös tsemppaajana, tukena ja luotettuna keskustelukumppanina, joka auttaa hahmottamaan urapolkua ja omia vahvuuksia. 

Hae mukaan 28.2. mennessä – katso hakuohjeet Loimun verkkosivuilta!

Kiinnostaako mentorina toimiminen? 

Mentoreita kaivataan usein lääketeollisuudesta, ministeriöistä, järjestöistä ja tutkijauralta, mutta myös monista muista organisaatioista. Mikäli olisit valmis keskustelemaan urastasi ja valinnoistasi, työelämän vaatimuksista, sekä pohtimaan aidosti aktorin uravaihtoehtoja ja henkilökohtaisia vahvuuksia, ottaisimme sinut mielellämme mentorlistallemme! Voit käydä merkitsemässä kiinnostuksesi mentorointiin verkossa Loimun jäsensivuilla, jonne pääset kirjautumaan omalla jäsennumerollasi. 

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)