Mira Airola on Loimun uusi jäsenkokemusvastaava

Aloitin jäsenkokemusvastaavana Loimussa joulukuun alkupuolella. Joululomista ja etätöistä huolimatta olen päässyt nopeasti mukaan työyhteisöön ja tutustumaan työtovereihin sekä Loimuun ja sen toimintaan. Viihdyn jo nyt todella hyvin! 

Mira Airola on mukana jo kymmenettä vuotta ystäväpiirin kirjakerhossa, rakastaa hyödyntää Museokorttia ja käydä teatterissa. Koirakuumeeseen auttavat ystäväpiirin monet hoitokoirat. Lisäksi vapaaehtoistehtävä poninhoitajana tuo mahdollisuuden ihanien eläinten parissa toimimiseen.

Tehtäviini kuuluu huolehtia, että jäsenet kokevat saavansa niitä palveluita ja sitä iloa ja hyötyä, jota Loimulta odottavat. Lisäksi vastaan siitä, että kaikki jäsenyyteen liittyvät, niin uudet kuin vanhatkin, asiat pysyvät esillä ja jäsenten mielessä.

Ensimmäisen kuukauden aikana olen päässyt jo muun muassa uppoutumaan jäsenetusivusto member+:n maailmaan, liiton viestintään ja tuleviin jäsentapahtumiinkin. Loimu haluaa olla jo työelämässä olevien lisäksi mukana tiiviisti vasta alaa opiskelevienkin arjessa, jotta valmistumisen jälkeen työelämään siirtyminen olisi saumatonta ja siihen olisi näillä tuoreilla asiantuntijoilla paras mahdollinen tuki.

Takanani on pitkä kokemus potilasjärjestön puolelta, jossa – samoin kuin ammattiliitossa – korostuu vahvasti tiedon jakaminen, jäsenille tarjottava neuvonta ja tuki sekä ehkä tärkeimpänä edunvalvonta. Potilasjärjestössä on aina isona teemana läsnä myös vertaistuki, eli kokemusten ja ajatusten vaihto sekä jaettu tsemppaus samanlaisessa tilanteessa olevien kesken. Näkisinkin tärkeänä, että myös loimulaiset löytäisivät liiton ja oman jäsenyhdistyksensä toiminnassa mahdollisuuksia tähän verkostoitumiseen ja ammatilliseen vertaisuuteen, lähtien jo opiskeluajoista aina senioritoimintaan saakka.

Olen opiskeluaikoinani ollut tiiviisti mukana myös järjestö-, vapaaehtois- ja kansalaistoiminnassa, ja pidän ns. kolmatta sektoria olennaisena tekijänä demokratian toteuttamisessa. Koen ammattiliittojen tekemän työn arvokkaana ja tärkeänä osana suomalaista työelämämaisemaa, jota ilman olisimme varmasti hyvin erinäköisessä maailmassa tällä hetkellä. 

Paljon uusia asioita on vielä edessä, ja odotan innolla, että pääsen kunnolla kiinni jäsenyysasioiden kehittämiseen. Tässä asiassa on itse jäsenten oma kokemus jäsenyydestä arvokkaampaankin arvokas. Kehotankin kaikkia jäseniä olemaan aktiivisia ja ottamaan jäsenyydestään kaiken irti, sekä matalalla kynnyksellä kertomaan liiton työntekijöille ideoitaan jäsenyyden ja toiminnan kehittämiseksi! 

Mira Airola

jäsenkokemusvastaava

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)