Pääkirjoitus: Jälleen lähtöruutuun ja liikkeelle!

Loimun kaltaisen järjestön kalenterivuodessa on paljon suunnilleen samoihin aikoihin vuodessa sijoittuvia, toistuvia tapahtumia ja toimintoja. Järjestön hallinnon pyörittämisen vuoden kierto edellyttää, että valtuuston, hallituksen ja toimikuntien seminaarit ja kokoukset pidetään joka vuosi enemmän tai vähemmän samoihin aikoihin. Tämä koskee totta kai myös toiminta- ja yhteistyökuvioita Akavassa, JUKOssa ja YTN:ssä.

Ohikiitävät vuodet ovat siis pitkälti niin sanotusti veljiä keskenään. Aiemmin niihin toi enemmän vaihtelevuutta se, osuivatko vuodelle virka- ja työehtosopimusneuvottelut. Neuvottelukierrosten ja niihin usein liittyvien työtaisteluvalmistelujen väliin jäi pidempiä suvantovaiheita. Nyt monilla aloilla palkankorotuksista ei pystytty sopimaan yhtä vuotta pidemmälle ja sopimukset voidaan irtisanoa, jos seuraavan vuoden korotuksista ei päästä sopuun. Näin on yksityisellä sektorilla käynytkin jo useammalla sopimusalalla, kun työnantajapuoli ei ole ollut valmis ostovoiman turvaaviin palkankorotuksiin. Rauhanjaksot jäävät lyhyiksi, jatkuvasti neuvotellaan ja nostetaan painostusvalmiutta.

Pian päättymässä olevan vuoden on kuitenkin tehnyt myönteisellä tavalla erilaiseksi se, että olemme monin tavoin juhlistaneet ja juhlineet Loimun viisi vuotta täyttänyttä toimintaa. Vilkas juhlavuosi on tuonut esiin vahvan loimulaisen hengen ja samalla vahvistanut sitä entisestään.

Olemme jo melkein kiertäneet pelilaudan ympäri. Joulu häämöttää, ja sen jälkeen siirrymme taas kerran lähtöruutuun uutta toimintavuotta käynnistämään. Meillä kaikilla voi olla edessä taas tiukkoja vääntöjä, jos paljon hyvääkin. Ammennetaan voimia ja iloa tästä hyvästä hengestä!

Rauhallista joulua ja tsemppiä uuteen vuoteen!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)