Pääkirjoitus: Odottavan pitkä vuosi

Näin joulun alla kuuluu asiaan kääntää katse menneeseen vuoteen, niin puheissa kuin kirjoituksissakin. Siinähän se vuosi meni odotellessa. Ensin odotettiin vanhusten rokotusvuoroa, että saataisiin rauhallisin mielin kyläillä lähipiirin kesken. Sitten omaa, että voitaisiin rauhallisin mielin harrastaa muutakin kuin kyläilyä lähipiirin kesken. Sitten sitä, että kaikki muutkin ottaisivat rokotteen, että päästäisiin vihdoin siihen uuteen normaaliin, joka oli jo alkanut välkähdellä horisontissa.

Sitä odotellessa on kuitenkin tehty töitä lähes kuten ennenkin, ja saatu paljon hyvää aikaan. Työelämän arjessa moni asia on mennyt tutuilla raiteillaan eteenpäin. Loimulaiset toimialat ovat selvinneet koronakriisistä verrattain hyvin, ja laajoilta irtisanomisilta on vältytty. Yksityisen sektorin työehtosopimusneuvottelut ovat käynnistyneet, julkisen sektorin ja yliopistojen neuvotteluihin on alettu valmistautua.

Loimun uusi valtuusto aloitti vuoden alussa toimintansa etäyhteydelläkin jämäkästi, ja sai jopa tavata kasvokkain syyskokouksessa. Samoin uudet toimikunnat pääsivät syksyllä yhteiseen tapaamiseen.

Jäsenmäärässä on otettu iso loikka, vuoden 2021 aikana jäsenmäärä kasvoi lähes 6 prosentilla. Loimun talous on vakaalla pohjalla. Syksyllä toteutetun jäsenkyselyn tulosten perusteella jäsenet ovat vielä aiempaakin tyytyväisempiä Loimun toimintaan ja jäsenpalveluihin.

Valmistaudumme tähän toiseen koronajouluun varmasti erilaisissa tunnelmissa kuin siihen ensimmäiseen. Mutta joulun jälkeen tulee tunnetusti uusi vuosi – eikä ihan mikä tahansa vuosi, vaan Loimun 5-vuotisjuhlavuosi! Luvassa on paljon kiinnostavaa ja hauskaa ohjelmaa loimulaisen iloisissa merkeissä – onpahan, mitä odottaa!

Rauhallista ja voimaannuttavaa joulun aikaa!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)