Pääkirjoitus: Ylpeydenaihetta kriisin keskellä

On tullut aika päivittää uuteen aikaan Loimun historian ensimmäinen, vuosiksi 2019–2024 hyväksytty strategia. Se on osoittautunut monin tavoin hyväksi ja sen toteuttamiseksi on tehty työtä suunnitelmallisesti. Suuria muutostarpeita ei ole tullut kuluneiden vuosien varrella ilmi, mutta maailma ja myös oma toimintaympäristömme ovat muuttuneet viime vuosina paljon. Siksi meidän on hyvä pysähtyä tarkastelemaan sitä, miten olemme onnistuneet ja pohtia, miten voimme onnistua myös tulevaisuudessa.

Tulevankin strategian onnistumisen varmistamiseksi teimme jäsenkyselyn, jolla luotasimme jäsenkunnan tyytyväisyyttä Loimun toimintaan ja palveluihin sekä mielipiteitä tärkeistä, periaatteellisistakin kysymyksistä. 

Tulokset olivat rohkaisevaa luettavaa. Olemme monilla alueilla onnistuneet parantamaan toimintaamme verrattuna aiempien, vuosina 2018 ja 2021 tehtyjen kyselyjen tuloksiin. Tämän pitkittyneen työmarkkinakriisin keskellä saimme myös selvää osviittaa siitä, mihin suuntaan jäsenemme toivovat edunvalvontaa ja työelämää kehitettävän. Enemmistö muun muassa kannattaa edelleen työmarkkinajärjestöjen kesken käytäviä neuvotteluja työehtojen sopimisessa ja koko jäsenkunnan kollektiivisen edunvalvonnan painottamista. 

Huolta herättävää oli se, että jäsenten tärkeysjärjestyksessä eniten edellisestä kyselystä oli noussut työhyvinvointi ja työssäjaksaminen. Haasteet jaksamisessa ja hyvinvoinnissa ovat paisuneet jo aivan suhteettomiksi niin työ- kuin opiskeluelämässäkin, eikä niihin todellakaan saada helpotusta tekeillä olevilla työelämä- ja sosiaaliturvauudistuksilla, joilla kiristetään ruuvia entisestään ja leikataan vähästäkin pois. Näistä asioista nousevat todennäköisesti ammattiliittojen tärkeimmät vaikuttamiskohteet myös tulevaisuudessa.

Loimun visio pian päättyvälle strategiakaudelle oli olla vuonna 2024 tyytyväistä ja kasvavaa jäsenkuntaa palveleva aktiivinen vaikuttaja. Jäsenkasvutilastojen (s. 42) ja kyselyn perusteella olemme tässä onnistuneet. Kerromme kyselyn tuloksista tarkemmin tämän lehden seuraavassa numerossa. Erityisen ilahduttavaa niissä kuitenkin oli se, että yhä suurempi osa jäsenistä kokee Loimun jäsenyyden olevan ylpeyden aihe.

Kiitos kaikille teille, jotka vastasitte jäsenkyselyyn!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)