Työelämä

Lehden etusivulle

Työelämän ilmiöt ja muutokset, ura-asiat, työ- ja virkasuhteen ehdot ja työmarkkinaedunvalvonta.

25.9.2020 Työelämä

Miten sovitaan opintovapaasta?

Vaikka opintovapaa on lakisääteinen oikeus, ei kaikkiin siihen liittyviin kysymyksiin voi yleensä antaa yksiselitteistä vastausta – tilanteet edellyttävät työntekijän ja työnantajan toiveiden yhteensovittamista.

18.3.2020 Työelämä

Uutta rakentamassa

Ympäristösuunnittelija (AMK) Elina Annalalla, 36, on kyky tarttua asiaan kuin asiaan. Taitoa tarvittiin erityisesti silloin, kun ollaan pystyttämässä neljän työntekijän voimin täysin uutta ekovoimalaitosta.

18.2.2020 Työelämä

Post doc -tutkijana USA:ssa

Post doc -tutkijan USA:ssa työskentelevä Lilli Kaarakka sanoo, että niissä amerikkalaisissa tutkimuslaitoksissa, joissa hän on toiminut, maisteriopiskelijat pyritään sitomaan tiedeyhteisön toimintaan aikaisemmin kuin Viikissä aikoinaan.

18.11.2019 Työelämä

Suomeen sattumien kautta

Itä-Suomen yliopiston biolääketieteen yksikössä työskentelevän Ana Hernández de Sanden kiinnostus bioteknologiaa kohtaan syttyi alun perin science fictionista.

18.9.2019 Työelämä

Ei estetiikkaa, vaan kemiaa

Tullilaboratoriossa jaoston esimiehenä työskentelevät kemisti Suvi Ojanperä on tyytyväinen työssään. Ala ja sen myötä työtehtävät kehittyvät jatkuvasti.

31.5.2019 Työelämä

Kolme samanlaista, erilaista biologinaista

Kymmenen vuoden aikana tehdyt valinnat ovat vieneet ensimmäisenä opiskelupäivänä samaan ruokapöytään istuneet Pippurin, Lipastin ja Honkasen välillä hyvinkin eri suuntiin. Ystävyyttä naiset eivät ole kuopanneet.