Kolumni: Erilainen, mutta hyvä vuosi

Loimun uusi valtuusto on valittu ja vanha valtuusto on pitänyt viimeisen kokouksensa. Onnea valituiksi tulleille ja kiitos väistyvälle valtuustolle! Viimeisessä kokouksessaan vanha valtuusto valitsi hallitukseen jäsenet erovuoroisten tilalle vuosiksi 2021 – 2022. Onnittelut uusille hallituksen jäsenille ja tervetuloa päättämään toiminnastamme!

Hiukan mietityttää, että onko tämä viisas menettelytapa – väistyvä valtuusto valitsee hallituksen. Voisiko kenties olla niin, että valtuustovaalin jälkeen hallitusta ei valittaisi valtuuston syyskokouksessa, vaan vasta uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa ja vanha hallitus jatkaisi uuden valintaan asti? Olisiko säännöissä pienen rustaamisen paikka ja hyväksyisikö PRH tällaisen?

Loimun säännöthän tehtiin yhdistymisvaiheessa entisen Luonnontieteiden Akateemisten Liitto LAL:n sääntöjä muokaten, koska se oli hallinnollisesti helpoin tapa. Yhdistymisvaiheessa oli paljon mietittäviä asioita, eikä kaikkia sääntökohtia ehkä tullut pohdiskeltua perin pohjin. Nyt voisi olla sopiva hetki vuoden 2021 aikana päivittää yhdistyksen säännöt.

Ja voisihan hallituksen kokoonpanoakin miettiä yhdessä, niin tulisi tasapuolinen edustus. Yhteistä asiaahan joka tapauksessa hoidetaan. Ehkä näitä asioita voisi tässä tulevina vuosina pohtia ja ryhtyä toimeen, jos siltä tuntuu.

Joulu lähestyy ja vuosi lähenee loppuaan. Kukapa olisi vuoden alussa arvannut, että suurin osa vuotta tehdään etätöitä ja kokoustetaan etänä. Pahalta myös näyttää, että pandemia vain jatkuu ja myös alkuvuosi menee samalla tavalla.

Vuoden viimeisessä lehdessä puheenjohtaja on usein katsonut taaksepäin siihen, mitä Loimussa on saavutettu taakse jäävänä vuotena. Nyt ei oikein löydy vertailukohtaa toimintaoloissa, mutta voin sanoa Loimun selvinneen hyvin. Olemme edenneet suunnitelmiemme mukaan ja vaikka moni asia onkin tehty eri tavoin kuin alkujaan suunniteltiin, kun on jouduttu käyttämään etäyhteyksiä, niin niissä on onnistuttu. Mielestäni Loimun toimisto on selvinnyt uusista haasteista erinomaisesti ja siitä suuri kiitos!

Myös hallitus on pystynyt toimimaan, vaikka kokoukset välillä ovatkin tupanneet venymään. Ehkä tämä korona-aika on tuonut mukanaan sen, että on vaihtelua normaaleihin etäpäivärutiineihin keskustella enemmän ja pidempään kuin tavallisesti, kun kontaktit toisiin ovat etätyön myötä vähentyneet.

Toivotan kaikille turvallista ja rauhallista joulua ja parempaa uutta vuotta!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)