Kolumni: Kohta yhdeksän

”Kohta yhdeksän käsitelty! Voisiko tiedotusvälineiden edustajat poistua salista – kiitos!” Näin tuli Sture Fjäder valittua Akavan puheenjohtajaksi seuraavalle nelivuotiskaudelle elokuun lopulla pidetyssä Akavan liittokokouksessa. Vuodesta 2011 puheenjohtajana toiminut Fjäder valittiin äänin 578–292.

Toisena ehdokkaana oli hallintotieteiden maisteri, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n (YKA) palvelujohtaja Maria Teikari, jonka taakse Loimu vaalissa asettui. Loimu esitti kesäkuussa molemmille ehdokkaille kirjallisen kysymyspatteriston. Perehdyttyään ensin seminaarissaan vastauksiin perusteellisesti hallitus päätti kokouksessaan äänestää liittokokouksessa Teikaria.

Mielestämme Teikari pystyi saamissamme vastauksissa paremmin välittämään Loimun arvojen mukaista suuntaa, johon haluamme Akavaa viedä. Hallitus oli tyytyväinen ”vaalitaiston” aikana akavalaisissa piireissä käytyyn keskusteluun korkeasti koulutettujen edunvalvonnan tulevaisuudesta. Ennen kaikkea äänestyskäyttäytymisemme on ”vinkki” siitä, millaista puheenjohtajaa Akavalle haluamme seuraavissa vaaleissa.

Syksyn aikana käydään myös Loimun valtuustovaali ja vuoden 2021 alussa aloittaa uusi valtuusto nelivuotiskauden, jonka aikana Akavalle tullaan valitsemaan uusi puheenjohtaja. Silloin hallitus on valtuuston kanssa aivan uudessa tilanteessa, koska Akavan istuva puheenjohtaja ei ole enää ehdolla.

Muuten kesä on mennyt tavanomaista enemmän mökkihommissa. Hiukan alkaa jo mietityttää, kuinka tulemme jaksamaan, kun syksy pimenee ja marraskuun harmaat kelit alkavat, jos korona edelleen riivaa ja etätyöt jatkuvat. Sinänsä onnellista, että työt jatkuvat, sillä moni loimulainen on myös tullut pandemian aikana lomautetuksi tai irtisanotuksi. Näitä muuttuvia tarpeita varten rekrytoimme urapalvelutiimiimme uuden jäsenen kesän aikana. Uravalmentaja Petra Bedda aloitti työt elokuussa ja tulevaisuudessa suositut urapalvelumme kehittyvät entisestään. Perhevapailla ollut neuvottelupäällikkö Anna Kytömaa palasi edunvalvontatiimiin ja vuorotteluvapaalla ollut viestintäpäällikkömme Anna Melkas tehtäviinsä. Nyt Loimu palvelee jäseniään täydellä teholla.

Hyvää syksyn jatkoa!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)