Kolumni: Uusi valtuusto aloitti nelivuotiskautensa

Kymmenisen vuotta sitten heräsi YKL:ssa ajatus siitä, että halusimme olla suurempia ja vaikutusvaltaisempia. Ajatuksen hiukan kypsyttyä otettiin yhteyttä LAL:iin ja Metsänhoitajiin, ja niin alkoi yhdistymisprosessi, jonka seurauksena syntyi LOIMU.  Reilu neljä vuotta sitten pidettiin ensimmäiset loimulaiset valtuustovaalit ja Loimun ensimmäinen vaaleilla valittu valtuusto aloitti nelivuotiskautensa. Ensimmäisen valtuustokausi meni osittain toimintatapojen muovautumiseen ja sen aikana luotiin liittomme arvot ja strategia.

Viime syksynä, ensimmäisen valtuustokauden lähestyessään loppuaan, pidettiin Loimun historian toiset valtuustovaalit. Niissä vaaleissa valittu uusi valtuusto piti ensimmäisen kokouksensa tammikuun lopulla. Uuden valtuuston ensimmäisiä tehtäviä oli valita keskuudestaan puheenjohtajisto.

Äänestysten jälkeen valtuuston puheenjohtajaksi valittiin vaalien ääniharava Susanne Lahdenperä yksityisen sektorin valtuustoryhmästä. Valtuuston varapuheenjohtajiksi valittiin opiskelijoiden edustaja Pauliina Ryökäs ja valtion ryhmän Tapio Halkoaho. Pauliina ensimmäiseksi ja Tapio toiseksi varapuheenjohtajaksi. Onnea kaikille valituille!

Mielestäni puheenjohtajisto kuvaa hyvin loimulaista jäsenkenttää: työelämässä olevia asiantuntijoita, nousevaa nuorisoa, jotka tulevat olemaan tulevaisuuden ammattilaisia sekä jo vuosikymmeniä työelämässä olleita, eläkeikää lähestyviä moniala-ammattilaisia.

Loimun toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja uskoisin vaikutusvaltamme kasvaneen ja että olemme monia askeleita lähempänä visiotamme.

Nyt, uuden valtuuston aloittaessa oman kauden, uskon Loimun toiminnan vakiintuvan ja saavuttavan sen, että valtuustokauden loppupuolella olemme tyytyväistä ja kasvavaa jäsenkuntaa palveleva aktiivinen vaikuttaja.

Valtuutetut käyttävät Loimussa korkeinta päätösvaltaa ja hyväksyvät toimintasuunnitelman ja budjetin. Niillä ohjataan Loimun toimintaa ja kehitetään sitä. Valtuuston tulevalla nelivuotiskaudella tullaan Akavaan valitsemaan uusi puheenjohtaja ja siinä valtuustolla on ohjaava rooli, kun Loimun hallitus ja liittokokousedustajamme osallistuvat puheenjohtajan valintaan.

Toivon Loimun valtuustolle työn iloa ja menestystä valtuustouralla ja uskon kauden olevan mielenkiintoinen ja jopa uutta opettava. Kannattaa muistaa, ettemme ole täällä itseämme varten, vaan myös kollegojamme varten kehittääksemme työelämää parempaan, oikeudenmukaisempaan ja yhdenvertaisempaan suuntaan.

Hyvää valtuustokautta ja pysykää terveinä!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)