Kolumni: Aina kannattaa hakea

Lopputalvi ja alkukevät ovat monelle opiskelijalle stressaavaa aikaa, sillä opintojen ohella täytyy hakea kesätöitä. Hakemuksia tarvitsee usein rustata kymmenittäin ja siltikään ei välttämättä tule kutsutuksi edes haastatteluun. Hakemusten kirjoittaminen voikin joskus tuntua täysin turhalta. Tällainen tunne nousee pintaan erityisesti silloin, kun tietää ettei oma koulutus suoranaisesti täsmää tehtävään, vaikka antaakin tehtävässä tarvittavaa tietotaitoa.

Aina kannattaa kuitenkin hakea. Tämä voi tuntua kliseiseltä, mutta haluan omasta kokemuksestani antaa tämän ohjeen teistä jokaiselle. Vuosi sitten keväällä yhteen hakemistani kesätyöpaikoista haastateltiin kuusi ja valittiin neljä opiskelijaa. Pääsin haastatteluun ja se sujui mielestäni erinomaisesti. Harmitus oli suuri, kun en tullut valituksi. Viime syksynä kuitenkin samaisella työnantajalla tuli kiireisellä aikataululla tarve työntekijälle ja he muistivat minut kesätyöhausta. Kahden viikon varoajalla soitosta muutin vieraalle paikkakunnalle kerryttämään työkokemusta tehtävästä, joka vastasi huomattavasti paremmin koulutustani kuin se työ, jota hain kesäksi.

Olin aina ajatellut, ettei kukaan minulle soita ”Tulisitko töihin?”, mutta toisin kävi. Aion siis jatkossakin aina hakea mielenkiintoisiin työtehtäviin. •

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)