Pääkirjoitus: Oikeat äänet kuuluville

Luontokatoa historian näkökulmasta tarkasteleva kirjailija Iida Turpeinen toteaa tämän numeron haastattelussa, etteivät ihmiset aikoinaan aiheuttaneet hävitystä ilkeyttään, luonnon suojeleminen ei vain mahtunut heidän ajatteluunsa. Nyt olemme kuitenkin jo vuosikymmeniä eläneet aikaa, jossa meillä on ollut kattavaa tutkimustietoa luonnon ja ympäristön nykytilasta ja siitä, mihin se tulevaisuudessa kehittyy. Tieto vain ei ole johtanut riittäviin toimiin. Siksi on ihailtavaa, mutta ennen kaikkea äärimmäisen tärkeää, että niin monet jaksavat aktiivisesti taistella asioiden muuttamiseksi parempaan suuntaan. Tämän numeron jutuissa kerromme, miten tätä työtä tehdään kansalaisjärjestössä ja Biodiful-tutkimusprojektissa.

Ilmastoisovanhemmat-järjestössä osaavat ja asiantuntevat loimulaiset seniorit ovat aktiivisesti tarttuneet toimeen ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Heitä motivoi tarve säilyttää yhteinen maapallomme elinkelpoisena ja halu tukea lapsia ja nuoria ilmastoasioiden ajamisessa. Vaikuttamistyö on monimuotoista: poliitikoilta vaaditaan käytännön toimia säännöllisillä mielenosoituksilla Eduskuntatalon portailla, yhteistyötä tehdään lukuisien muiden järjestöjen kanssa ja juuri nyt keskitytään työhön europarlamenttivaalin parissa. Ilmastoisovanhemmat haluavat erityisesti kannustaa nuoria äänestämään eurovaaleissa, koska se on kaikkein vaikuttavin tapa torjua ilmastonmuutosta.

Aktiivinen vaikuttaminen on tärkeää kaikilla tasoilla, myös lähempänä ruohonjuurta, kuten oman liiton toiminnassa ja linjauksissa. Tänä vuonna käydään taas Loimun valtuustovaali, ja nyt on oikea aika tehdä päätös – asetu itse ehdokkaaksi! Valtuusto on Loimun ylin päättävä elin, joka muun muassa hyväksyy strategian ja vuosittaiset toimintasuunnitelmat. Valtuuston jäsenenä pääsee vaikuttamaan siihen, miten Loimu suuntaa omaa toimintaansa. Saat oman äänesi parhaiten kuuluville lähtemällä mukaan!

Lisää tietoa valtuustovaalista 

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)