Liisa Joensuu

Lehden etusivulle

Vapaa toimittaja

16.12.2021

Henkilökohtainen uravalmennus tuo esiin vahvuudet ja valmiudet

Milka Keinänen oli opiskellut ympäristöekologiaa Helsingin yliopistossa ja kiinnostui kandiopintojen loppuvaiheessa ruoantuotannon vaikutuksesta ympäristöön, viljelijöiden oikeuksista ja vallan jakautumisesta ruokajärjestelmässä.

16.12.2021

Uran alussa unelmat kohtaavat todellisuuden

Työelämän voi nähdä tuulessa liehuvana nauhana, johon tarttuu sattumia ja yllätyksiä, onnistumisia ja epäonnistumisia. Käänteisiin kannattaa suhtautua rauhallisesti. Ne ovat osa elämää ja todennäköisesti rikastuttavat sitä.

19.2.2021

Millainen alku, sellainen polku

Uran alku avaa polkua joskus suoraviivaisesti, toisinaan mutkan kautta. Hanttihommatkin voivat osoittautua siunaukseksi.

19.2.2021

Pehmeätkin taidot vievät eteenpäin työelämässä

Työmarkkinoille pääsy ja niillä eteneminen eivät ole pelkästään kiinni pätevyyttä osoittavista papereista tai ammattiosaamisesta. Yhä tärkeämpiä ovat pehmeät taidot kuten yhteistyökyky ja joustavuus.

17.2.2021 Työelämä

Urapalvelut kumppanina työelämän kaikissa vaiheissa

Työelämän haarautuvilla poluilla ei tarvitse etsiä suuntaa yksin. Loimun urapalvelujen laaja kokonaisuus tarjoaa niin koulutusta, neuvontaa kuin henkilökohtaista uravalmennusta. Nopeimmin apua saat sähköisesti Loimun nettisivuilta urapalvelujen mittavasta tarjonnasta.

15.2.2021 Työelämä

Mielekästä mentorointia molemmille

Göteborgin yliopistossa työskennellyt tutkijatohtori Kati Stranius tiesi syksyllä 2017 haluavansa palata Suomeen. Hän ilmoittautui Loimun mentorointiohjelmaan, koska kaipasi mentoria selkiyttämään työllistymisen mahdollisuuksia kotimaassa.

15.2.2021 Työelämä

Lisää harkintaa kilpailukieltoon

Pelkkä pyrkimys rajoittaa kilpailua ei ole työnantajalta hyväksyttävä syy kilpailukieltosopimukselle. Eduskuntakäsittelyyn menossa oleva lakiuudistus on omiaan vähentämään näiden sopimusten laajalle levinnyttä käyttöä.