Jäsenyhdistykset

Loimu tukee jäsenyhdistyksiään taloudellisesti ja toiminnallisesti

Avustukset

Loimun jäsenyhdistysten on mahdollista hakea toimintaansa Loimulta avustusta. Päätöksen avustuksesta tekee Loimun hallitus. Liitto avustaa jäsenyhdistyksiään vain jäsenyhdistysten ammattiliittojäsenten osalta. 

Lue lisää

Jäsenrekisteri

Yhdistyslain mukaan yhdistyksellä tulee olla jäsenrekisteri, jossa mainitaan vähintään jäsenen nimi ja kotipaikka. Loimun jäsenyhdistykset voivat käyttää katseluoikeudella jäsenrekisterinään Loimun jäsenrekisteriä niiden jäsentensä osalta, jotka ovat myös Loimun jäseniä. Tätä varten on jäseneltä kysyttävä sellaiset tiedot, joiden perusteella löydämme henkilön jäsenrekisteristä, esim. nimi, syntymäaika, Loimun jäsennumero.

Yhdistyksen jäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus. Loimu ohjaa varsinaisten jäsenten kyselyt yhdistyksiin liittymisestä suoraan jäsenyhdistyksiin eli Loimun kautta ei yhdistyksiin voi liittyä. 

Lue lisää

Viestintä

Sähköposti

Loimu suosittelee, että yhdistykset ottavat käyttöön yhdistyksen oman sähköpostiosoitteen, joka säilyy samana vaikka yhdistyksen hallituksen jäsenet vuosien saatossa vaihtuvatkin. Yhdistyksen sähköpostina voi käyttää esim. Googlen tarjoamaa gmail-sähköpostia tai jotain muuta ilmaista palveluntarjoajaa.

Kaikki jäsenviestintä ja uusien jäsenten liittyminen kannattaa keskittää yhdistyksen sähköpostiin. Myös Loimun jäsenrekisterissä on toiminto, jolla voi lähettää rekisterissä oleville jäsenille sähköpostia. 

Verkkosivut

Loimu suosittelee, että jäsenyhdistysten käyttävän verkkosivuinaan WordPress-pohjaisia sivuja. WordPress on verkosta löytyvä edullinen ja helppo verkkosivujen luonti- ja päivitysjärjestelmä, jota monet yhdistykset ja mm. bloggaajat käyttävät juuri sen helppouden ja edullisuuden vuoksi.

Lue lisää

Logot

Loimun jäsenyhdistyksiä suositellaan käyttämään verkkosivuillaan Loimun logoa. Olemme sivua, josta yhdistykset voivat ladata Loimun logon sekä tutustua graafiseen ohjeistukseen.

Lue lisää (sivu avataan kun ohjeistus on valmis)

Arkistointi

Yhdistys voi pitää joko sähköistä tai paperiarkistoa.  Loimu ei arkistoi yhdistysten toimintaa tai dokumentteja. Loimu suosittelee, että yhdistykset ottavat käyttöön esim. gmail-sähköpostin, joilloin yhdistys saa käyttöönsä myös sähköistä arkistointitilaa.

Mikäli pilvipalveluissa, kuten Google Drive tai Microsoftin pilvipalvelut, säilytetään jäsentietoja, kannattaa palveluun ottaa käyttöön kaksivaiheinen kirjautuminen.  Kaksivaiheinen kirjautuminen tarkoittaa sitä, että koneella kirjautumisen yhteydessä palvelu lähettää tietyyn puhelinnumeroon tekstiviestillä palveluun vaadittavan salasanan.

EU:n tietosuoja-asetuksen muutos

Loimu järjesti jäsenyhdistystensä puheenjohtajille koulutuksen EU:n tietosuoja-asetuksen muutoksesta. 

Lue lisää

Jäsenmaksulaskujen postitus

Loimu tukee jäsenyhdistystensä jäsenmaksujen perintää postittamalla yhdistyksen jäsenmaksun maksutiedot yhdistyksen Loimun jäsenrekisterissä oleville jäsenille. Maksut ohjataan suoraan yhdistyksen omalle tilille.

Lue lisää

Mallisäännöt

Loimu tarjoaa jäsenyhdistyksilleen käyttöön mallisäännöt. Mallisääntöjen käyttöönotto ei ole edellytys yhdistyksen Loimun jäsenyydelle. Mikäli jäsenyhdistys poikkeaa mallisäännöistä, sen tulee lähettää sääntöesityksensä lausunnolle liittoon ennen niiden toimittamista Patentti- ja rekisterihallitukseen . 

Lisätietoa mallisäännöistä

Koulutus ja verkostoituminen

Loimu järjestää koulutusta sekä verkostoitumistilaisuuksia jäsenyhdistystensä hallinnoille sekä tukee jäsenyhdistyksiä niiden toiminnan kehittämisessä. Loimun jäsenyhdistysten hallitusten jäsenten on mahdollista osallistua TJS-Opintokeskuksen tarjoamille kursseille Loimun kustannuksella.

Loimu ei kustanna jäsenyhdistysten ammattiliittoon kuulumattomien toimihenkilöiden järjestökoulutusta esimerkiksi Loimun omissa tilaisuuksissa tai TJS:n koulutuksissa.

Lue lisää

Vakuutukset

Loimun järjestövakuutus kattaa myös Loimun jäsenet Loimun jäsenyhdistyksen järjestämässä virallisessa tapahtumassa. Lisätietoa vakuutuksen ehdoista vakuutusyhtiö Turvasta.  

 

Liittyminen Loimun jäsenyhdistykseksi

Yhdistysten tulee hakea Loimun yhdistysjäsenyyttä. Loimun yhdistysjäsenet hyväksyy valtuusto.

Lisätietoa yhdistysjäsenyyden hakemisesta

Lisätietoa yhdistystoiminnasta muualla verkossa

TJS-Opintokeskuksen opas yhdistyksille

 

 

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2019 Loimu