Opiskelija – turvaa tulevaisuutesi ja liity työttömyyskassaan!

Tiesitkö, että työttömyysturvassa
tapahtuu useita muutoksia 2024?
Opiskelijan näkökulmasta merkittävimpiä muutoksia ovat työssäolo­ehdon kertymiseen liittyvät muutokset.

Muutosten myötä opiskelijalle on entistä tärkeämpää liittyä työttömyyskassaan hyvissä ajoin, jotta opintojen aikaisilla töillä saa kerrytettyä työssäoloehtoa. Työssäoloehto on edellytys ansio­sidonnaisen työttömyyspäivärahan saamiselle, jos jäät työttömäksi valmistumisen jälkeen. 

Etkö ole varma, kuulutko työttömyyskassaan? Tarkista jäsentasosi ja työttömyyskassan jäsenyytesi OmaLoimussa. 

Mikä muuttuu?

Aiemmin työssäoloehdon on saanut kerrytettyä työskentelemällä vähintään 26 viikon ajan 18 tuntia viikossa. Käytännössä opiskelijalle tämä on tarkoittanut esimerkiksi kahden kesän kesätöitä. Jatkossa työssäoloehdon saa kerrytettyä esimerkiksi 3–4 kesän kesätöillä.

Loimun jäsenenä työttömyyskassasi on Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko. 

Syyskuun alusta työssäoloehto perustuu bruttopalkan määrään ja työssäoloehtoa tarkastellaan kuukausissa, ei viikoissa. Kuukausi katsotaan työssäoloehtoa kerryttäväksi, jos palkkatuloja on vähintään 930 euroa. Työssäoloehtoa voi kertyä myös puolikkaina kuukausina, jos bruttotulot ovat yli 465 euroa, mutta alle 930 euroa kuukaudessa. Työssäoloehdon pituus tuplaantuu muutoksen myötä ja on jatkossa 12 kuukautta. Myös työttömyyskassan jäsenyyden pitää olla jatkossa kestänyt 12 kuukautta, ennen kuin ansiopäivärahaa voi saada valmistumisen jälkeiseltä työttömyysajalta.

Liity kassaan ja valmistaudu työelämään!

Työttömyyskassan jäseneksi voi liittyä, kun on voimassa oleva työsuhde. Kassaan ei voi liittyä tai työssäoloehtoa kerryttää takautuvasti – kannattaakin liittyä työttömyyskassaan mahdollisimman pian työsuhteen alkaessa! 

Kun korotat jäsenyytesi OpiskelijaPlus-tasolle ja liityt työttömyyskassaan 8.4.–16.6.2024, saat haalarimerkin ja osallistut kolmen 100 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin arvontaan. Korota jäsenyytesi OpiskelijaPlus-­tasolle ja liity työttömyyskassaan nyt!

Lue lisää ja liity työttömyyskassaan: loimu.fi/opiskelijaplus

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)