Opiskelijan työttömyysturva

Loimun jäsenenä voit liittyä kauttamme myös työttömyyskassaan. Opiskelijana sinun on tärkeä liittyä kassaan riittävän aikaisin, jotta ehdit kerryttää työssäoloehdon täyteen ennen valmistumistasi. Työssäoloehtoon luetaan mukaan kaikki tehty työ eli työn ei tarvitse olla oman alan työtä.

Valmistumisen jälkeinen työllistyminen saattaa tuntua opiskelijana kaukaiselta asialta. Ensimmäiset työsuhteet ovat usein määräaikaisia. Työsuhteiden välissä on työttömyysjaksoja – noin kaksi kolmesta valmistuneesta on työttömänä jonkin aikaa valmistumista seuraavan viiden vuoden aikana.  Voi myös olla, ettei ensimmäinen työpaikka löydy heti valmistumisen jälkeen. Työttömyys ei aloillamme tilastollisesti kestä kauaa, mutta lyhyetkin työttömyyspätkät voi turvata ja liittyä ajoissa työttömyyskassaan.

Kun kerrytät 26 viikon työssäoloehdon opintojesi aikana, olet valmistuttuasi työttömäksi tai lomautetuksi jäädessäsi oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan, jota maksaa oma työttömyyskassasi. Työttömyyskassaan täytyy aina erikseen liittyä. Työttömyyskassaan voit liittyä vain, kun sinulla on voimassa oleva palkkatyösuhde. Kassan jäsenyys kannattaa hoitaa kuntoon heti ensimmäisen palkallisen työsuhteen alkaessa.

Miten voin liittyä työttömyyskassaan?

  • Voit liittyä työttömyyskassaan samalla, kun liityt Loimuun liittymislomakkeen kohdassa työttömyyskassan jäsenyys.
  • Jos olet jo Loimun jäsen ja haluat liittyä työttömyyskassaan, ilmoita siitä jäsenpalveluumme jasenasiat@loimu.fi. Ilmoituksessa tulee mainita työn aloittamispäivä ja työnantajan nimi.
  • Täyttämällä lomakkeen verkkosivuillamme

Työttömyyskassan jäsenyys alkaa aikaisintaan liittymispäivästä. Liittymisilmoituksen voi tehdä myös etukäteen, kun töiden aloittamispäivä on tiedossa. Kassaan ei voi liittyä takautuvasti.

Työttömyyskassan jäsenyyden täytyy olla katkeamaton, jotta kerrytetty työssäoloehto säilyy. Jos olet aiemmin kuulunut johonkin toiseen työttömyyskassaan, voidaan jäsenyys siirtää Loimun jäsenten työttömyyskassaan Erkoon.

Lue lisää:

Mikä on ansiosidonnainen työttömyysturva?

Työttömyyskassaan liittyminen