Opiskelijan työttömyysturva

Loimun OpiskelijaPlus-jäsenenä voit liittyä kauttamme myös työttömyyskassaan. Opiskelijana sinun on tärkeä liittyä kassaan riittävän aikaisin, jotta ehdit kerryttämään mahdollisimman paljon työssäoloehtoa ennen valmistumistasi. Työssäoloehtoon luetaan mukaan kaikki tehty työ eli työn ei tarvitse olla oman alan työtä.

Valmistumisen jälkeinen työllistyminen saattaa tuntua opiskelijana kaukaiselta asialta. Ensimmäiset työsuhteet ovat usein määräaikaisia. Työsuhteiden välissä on työttömyysjaksoja – noin kaksi kolmesta valmistuneesta on työttömänä jonkin aikaa valmistumista seuraavan viiden vuoden aikana. Voi myös olla, ettei ensimmäinen työpaikka löydy heti valmistumisen jälkeen. Työttömyys ei aloillamme tilastollisesti kestä kauaa, mutta lyhyetkin työttömyyspätkät voi turvata ja liittyä ajoissa työttömyyskassaan.

Liittymällä työttömyyskassaan jo opintojen aikana voit edesauttaa mahdollisuuttasi saada ansiosidonnaista työttömyysturvaa valmistumisesi jälkeen. Työttömyyskassaan voit liittyä vain, kun sinulla on voimassa oleva palkkatyösuhde. Kassan jäsenyys kannattaa hoitaa kuntoon heti ensimmäisen palkallisen työsuhteen alkaessa.

Miten voin liittyä työttömyyskassaan?

  • Voit liittyä työttömyyskassaan samalla, kun liityt Loimun OpiskelijaPlus-jäseneksi täyttämällä liittymislomakkeen työttömyyskassa-kohdan.
  • Jos olet jo Loimun opiskelijajäsen ja haluat liittyä työttömyyskassaan, korota jäsenyytesi OmaLoimussa tasolle OpiskelijaPlus ja liity sen jälkeen erikseen OmaLoimussa työttömyyskassaan. OmaLoimuun pääset sivun yläosasta.

Työttömyyskassan jäsenyys alkaa aikaisintaan liittymispäivästä. Liittymisilmoituksen voi tehdä myös etukäteen, kun töiden aloittamispäivä on tiedossa. Kassaan ei voi liittyä takautuvasti.

Työttömyyskassan jäsenyyden täytyy olla katkeamaton, jotta kerrytetty työssäoloehto säilyy. Jos olet aiemmin kuulunut johonkin toiseen työttömyyskassaan, voidaan jäsenyys siirtää Loimun jäsenten työttömyyskassaan Erkoon.

Lue lisää:

Mikä on ansiosidonnainen työttömyysturva?