Helsingin Metsänhoitajien eräkämppä

Loimulaisilla on mahdollisuus vuokrata Helsingin metsänhoitajien kämppää omaan käyttöönsä Nuuksion kansallispuistossa.

Kämpän sijainti

Helsingin Metsänhoitajien kämppä sijaitsee Kolmikulmalammen rannalla vajaan 40 kilometrin päässä Helsingin keskustasta Nuuksion Pitkäjärven luoteispuolella. Se on rauhallisen metsäluonnon ympäröimä.
Lisätietoa kulkuyhteyksistä Helsingin metsänhoitajien sivuilla.

Säännöt

Kansallispuistossa telttailu ja tulenteko on sallittua vain huolletuilla telttailualueilla. Kalastus on sallittua kalastuksenhoitomaksun suorittaneille. Kiellettyä on moottoriajoneuvojen käyttö merkittyjen teiden ulkopuolella, roskaaminen, kasvillisuuden, maaperän tai muun luonnon vahingoittaminen ja eläinten häiritseminen, koirien ja kissojen päästäminen irralleen sekä metsästys.

Muistathan tehdä polttopuita vähintään sen verran kuin olet polttanut, siistiä kämpän ja saunan sekä kirjata vieraskirjaan käyntisi. 

Kämppäsääntöjä tulee ehdottomasti noudattaa. Vahingon sattuessa on vuokraaja vastuussa seurauksista sekä korvauksista.

Kämpän varustus

Kämppä tarjoaa majoitustilat kymmenelle hengelle. Tuvassa on vuoteet kuudelle ja keittiöhuoneessa neljälle yöpyjälle. Patjat, tyynyt, peitteet ja verhot on uusittu v. 2010, mutta lakanat ja tyynyliina tai makuupussi on tuotava itse.

Kämpässä ei ole sähköä. Tupa lämpiää puukaminalla ja keittiössä on puuhella. Kämpältä löytyvät ruuan valmistuksessa välttämättömät tykötarpeet. Kellaria tai kaivoa ei ole, joten juomavetenä käytetään lammen vettä tai Haukkalammen luontotuvan pihalta hanasta saatavaa kaivovettä. Muuhun varustukseen kuuluvat rantasauna, grilli, kuivakäymälä ja puuvaja.

Varaukset

Helsingin metsänhoitajien varauskalenterin kautta.

Varauslomakkeella lähetetyt varaukset näkyvät kalenterissa vasta kämppäisännän vahvistuksen jälkeen. Kämppäisäntänä toimii Jouko Lehtoviita, jonka kanssa avainten luovutuksesta ja palautuksesta sovitaan henkilökohtaisesti. Loimun jäsenyys todistettava avainten luovutuksen yhteydessä jäsenkortilla.

Lisätietoa mökistä ja hinnoista:

Hinnat ja lisätietoa

Hinta (”yhteistyökumppanit” hinnoittelu)

  • 75 euroa päivä
  • 150 euroa viikonloppu
  • 400 euroa arkiviikko