Jäsenyhdistykset

Jäsenrekisterin katseluoikeus 

Yhdistykset voivat käyttää Loimun jäsenrekisteriä

Yhdistyslain mukaan yhdistyksellä tulee olla jäsenrekisteri, jossa mainitaan vähintään jäsenen nimi ja kotipaikka. Loimun jäsenyhdistykset voivat käyttää katseluoikeudella jäsenrekisterinään Loimun jäsenrekisteriä niiden jäsentensä osalta, jotka ovat myös Loimun jäseniä. 

Käyttöoikeus on rajattu katseluoikeus

Jäsenrekisterin käyttö toteutetaan ns. rajattuna katseluoikeutena. Rajattu oikeus tarkoittaa että yhdistys näkee vain omat jäsenensä ja heidän kohdaltaan yhdistykselle oleellisen osan jäsenrekisterissä olevista tiedoista. Jäsenrekisterin kautta voi myös lähettää jäsenille sähköpostiviestejä.

Kenellä on oikeus päästä jäsenrekisteriin?

Rajattu katselu- ja käyttöoikeus on voimassa automaattisesti yhdistyksen puheenjohtajalla, varapuheenjohtajalla, sihteerillä, taloudenhoitajalla ja tiedottajalla, mikäli he ovat Loimun jäseniä.

Miten pääsen rekisteriin?

Jäsenrekisterin osoite, kirjautumis- ja muut käyttöohjeet saa pyydettäessä Eila Ruonalalta (eila.ruonala (at) loimu.fi).

Katseluoikeuden käyttöön ottaneiden yhdistysten tulee allekirjoittaa ja palauttaa Loimuun jäsentietojen käsittelijän salassapito -ja käyttäjäsitoumus.

Jaostomme jäseniä ei löydy Loimun jäsenrekisteristä. Missä vika?

Loimuun siirryttäessä LALin jaostot siirtyivät toimimaan yhdistysmuotoisesti ja perustivat vanhan jaoston pohjalta uuden yhdistyksen. Ennen Loimua LALissa jäsenet liitettiin jaostoihin automaattisesti esim. jäsenen työpaikan tai asuinpaikan mukaan. Kun jaosto siirtyi toimimaan yhdistysmuotoisesti, ei vanhoja jäseniä voitu automaattisesti siirtää uuteen yhdistykseen, sillä yhdistyslain perusteella jäsenen on itse annettava suostumuksensa siirtoon.

Ennen jaostomuotoisesti toimineet Loimun jäsenyhdistykset voivat toimittaa Loimuun Eila Ruonalle viestin, jossa kerrotaan miten uuteen yhdistykseen voi liittyä lähetettäväksi jaoston entisille sekä uusille pontentiaalisille jäsenille. Uudet jäsenet hyväksytään yhdistyksen hallituksessa ja tieto jäsenistä toimitetaan Loimuun Eila Ruonalalle, joka siirtää tiedon jäsenrekisteriin.

  

 

 

 

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu