Numero 5/2020

Lehden etusivulle
16.2.2021 Nyt

Kestävyyspaneeli katsoo kokonaisuuksia

Monimutkaiset ongelmat eivät ratkea keskittymällä vain yhteen asiaan kerrallaan. Kestävyyspaneelin tehtävänä on tukea yhteiskunnallista päätöksentekoa, käynnistää julkista keskustelua, ja edistää murrosta kohti kestävän kehityksen ja ihmisen hyvinvoinnin samanaikaisesti huomioivaa yhteiskuntaa.

6.11.2020 Nyt

Rasvahapot ovat kasvava bisnes

Eläintarhassa eläimet syövät paljon yksipuolisempaa ruokaa kuin luonnollisessa elinympäristössään, mutta elävät pidempään. Korkeasaari on Mikko Griinarin rasvahappovalmisteille testipaikka.

17.2.2021 Työelämä

Urapalvelut kumppanina työelämän kaikissa vaiheissa

Työelämän haarautuvilla poluilla ei tarvitse etsiä suuntaa yksin. Loimun urapalvelujen laaja kokonaisuus tarjoaa niin koulutusta, neuvontaa kuin henkilökohtaista uravalmennusta. Nopeimmin apua saat sähköisesti Loimun nettisivuilta urapalvelujen mittavasta tarjonnasta.

6.11.2020 Valokeila

Akkuja ja hiilikuitua puusta

Akkumetallit, kuten litium, ovat haluttuja ja koko ajan kallistuvia materiaaleja. Hyvä uutinen on, että akkumateriaaleja voidaan valmistaa myös puusta.

Mihin kaikkeen puu taipuu?

Suomalaisen metsäteollisuuden innovointitahti on ollut viime vuosina hengästyttävä. Ilmastonmuutoksen hillintään tähtäävät globaalit toimet luovat vahvan pohjan metsäteollisuuden menestymiselle tulevina vuosikymmeninä.

6.11.2020 Nyt

Pääkirjoitus: Korona palautti asiantuntijoiden arvon

Globaalisti levinnyt virus ja sen seuraukset ovat nostaneet asiantuntijuuden uuteen arvoon. Vakava uhka, pelko ja epävarmuus ovat saaneet poliittiset päättäjät ja median nojaamaan tutkittuun tietoon perustuvaan asiantuntijuuteen.

6.11.2020 Nyt

Kolumni: Kestävä, oikeudenmukainen tulevaisuus

Meidän pitäisi saavuttaa yhteinen tahtotila ylpeästi vastuullisesta, maailmalle esimerkkinä toimivasta Suomesta, joka luo uusia hiilineutraaliuden innovaatioita ja jakaa siirtymän taakan oikeudenmukaisesti.