Numero 6/2022

Lehden etusivulle
7.12.2022 Loimua

Juhlatulet roihusivat Helsingin yössä

Loimun viisivuotista taivalta on juhlittu jo vuoden alusta lähtien sytyttämällä juhlatulet useilla eri paikkakunnilla järjestetyissä tilaisuuksissa. Juhlavuosi huipentui 19. marraskuuta Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla järjestettyyn iltajuhlaan.

7.12.2022 Työelämä

Resistenssitutkijasta koronadiagnostiikan asiantuntijaksi

Marianne Gunell työskentelee Tyksin laboratoriotoimialueen kliinisen mikrobiologian osastolla molekyylimikrobiologina ja laatupäällikkönä. Hän vastaa suolistoinfektioiden diagnostiikasta, bakteereiden PCR-tutkimuksista, pikadiagnostiikasta ja sekvensoinneista. 

7.12.2022 Työelämä

Urapalveluilla ilmaa siipien alle

Koulutustarjontamme on laajentunut Loimun aikana yhä enemmän ammatillisen kehittymisen tukemiseen, kuten johtamiseen, projektinhallintaan sekä laadunhallintaan ja standardeihin.

Ydinjätteen loppusijoituksen edelläkävijä

Suomi oli 30 vuotta sitten ydinjätteen sijoituksen suhteen tilanteessa, jossa monet maat ovat vasta nyt.

13.12.2022 Työelämä

Sote-uudistus on pian totta

Loimun SOTE-sektorilla työskentelevistä jäsenistä HUSin palveluksessa olevien työnantaja ei muutu. Uusille hyvinvointialueille siirtyy noin 150 sairaaloissa työskentelevää erityisasiantuntijaa, kuten sairaalakemistejä, -mikrobiologeja ja -geneetikkoja.

7.12.2022 Loimua

Yhteistyö on viestintää

Jyväskylässä promoottorin, paikallisyhdistyksen ja ainejärjestöjen yhteistyö on tiivistynyt vuosi vuodelta. Läheinen yhteistyö perustuu viestinnälle.